Chalupa OS KOVO ATAS v Dolní Malé Úpě

Zimní lyž. tábor dětí zaměstnanců ATAS 19.-25.2.2011

18.03.2011 00:00

 

Rekreovalo se 30 dětí zaměstnanců ATAS elektromotory Náchod a.s. Doprava byla zajištěna autobusem firmy CDS Náchod. Lyže, potraviny a věci nám pomohli vytáhnout k chatě rodiče – nosiči pp. Rubáček, Hoffman, Vlček M., Vlčková M., Špicnerová. Na táboře se o děti staralo 6 dospělých – kuchařky Špačková, Tesařová a vedoucí  Kuchař L., Hanzelín J. a Vlček M., kteří byli na 3 dny uvolněni a.s. ATAS a 2 dny čerpali dovolenou. Dále nám pomohl důchodce J. Čejchan jako zdravotník a instruktor v jedné osobě.

Jako v loňském roce jsme měli velmi dobré sněhové podmínky. Sněhu bylo dost jak na sjezdové, tak i běžkové lyžování. Celý týden se však držely teploty přes den hodně pod bodem mrazu okolo -12 ºC , v noci dokonce okolo -15 ºC, ale bylo jasno a celý týden nám pěkně svítilo sluníčko, což jsme zatím nezažili.

Všechny děti zvládly jízdu na sjezdových lyžích a na teleskopickém vleku u chaty, ačkoliv jsme měli několik úplných začátečníků.  Většina dětí si také vyzkoušela lyžování na běžkách zapůjčených z inventáře zimního tábora a podnikly výlety na Pomezní Boudy a na Lysečiny. Dokonce malá skupina nejlepších běžkařů pod vedením Jirky Hanzelína dojela na Rýchory a zpět, což je 25 km.

Již od pondělí jsme zahájili táborovou olympiádu, která obsahovala následující disciplíny: slalom, obří slalom, skok z můstku, cross-country na sjezdovkách a závody na sáních a pekáčích. Olympiáda probíhala v průběhu celého pobytu, vítězové v jednotlivých kategoriích byli odměněni sladkostmi a diplomy.

Společné večery byly vyplněny společenskými hrami na chatě, zpíváním s kytarou a podobně. V pondělí odpoledne nás navštívili generální ředitel a.s. ATAS Ing. Otto Daněk a předseda odborové organizace ATAS Josef Čepelka, kteří se mohli přesvědčit, jak je o děti zaměstnanců postaráno a jak probíhá zimní tábor včetně závodů v lyžování. V úterý jsme odjeli lyžovat na novou 1000 m sjezdovku na Pomezní Boudy, využili jsme rovněž nové linky skibusů ze Spáleného Mlýna. Z důvodu úspory ceny jsme zakoupili celodenní permanentku na lyžování a děti jsme rozdělili do 2 skupin tak, aby se okolo poledne mohla vyměnit dopolední a odpolední parta. Bylo to logisticky náročné, ale všechno jsme velmi dobře zvládli, rovněž kuchařky nám vyšly vstříc. Třetí skupina si udělala výlet se sáněmi a pekáči, měli jsme již zkušenosti z loňského roku.

Na závěr tábora ve čtvrtek se konal karneval masek, proběhlo  vyhodnocení tábora a byly rozdány diplomy včetně sladkých odměn všem dětem. Večer vyvrcholil diskotékou ve společenské místnosti. Během tábora se naštěstí nikdo vážně nezranil na lyžích a nikdo také nebyl více dní nemocný.

Dr. Čejchan pravidelně podával léky dětem (i vedoucím), takže všichni byli zdrávi. Cíl tábora byl splněn, všechny děti se zlepšily v lyžování a plně využily týdenní pobyt v horském prostředí a aktivně se zrekreovaly. Poděkování za tradičně výbornou stravu patří kuchařkám L. Špačkové a V.Tesařové a všem vedoucím J.Hanzelínovi, M.Vlčkovi a J.Čejchanovi, kteří velmi dobře zvládli letošní zimní lyžařský tábor, a podle reakcí dětí můžeme konstatovat, že se opět vydařil. Přikládám několik ilustračních fotek.

 

Společná 1.jpg (951,2 kB)
Společná 2.jpg (893,3 kB)
Zimní tábor ATAS 2011 039.jpg (1,1 MB)
Zimní tábor ATAS 2011 044.jpg (919,9 kB)
Zimní tábor ATAS 2011 053.jpg (859,9 kB)
Zimní tábor ATAS 2011 327.jpg (308,5 kB)

Leoš Kuchař, vedoucí tábora

Kontakt

Ing. Leoš Kuchař - vedoucí chalupy Jiří Hanzelín - správce chalupy

kuchar@atas.cz

ATAS elektromotory Náchod a.s.
Bratří Čapků 722
547 30 Náchod

491 446 193, 604 433 617
491 446 194, 604 443 409

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode